Min Elskede Dukke

Gode barndomsminner er en kjær skatt når man ikke er så ung lenger.

Mange forbinder det med lek og relativt bekymringsløse dager.

For oss damer er kanskje favoritt dukken den vi husker best og som gjerne er blitt tatt vare på. Ofte er den å finne innerst på loftet der man har samlet gamle «verdisaker» man ikke vil kaste.

Jeg er en av dem som ikke har min favorittdukke lenger, en Annelise med lyst krøllete hår. Fra min barndom husker jeg at jeg likte veldig godt å kle opp dukkene mine med klær som min mor strikket og heklet til meg. Etterhvert satt jeg gjerne med både garn og stoff for å lage noe selv.
Nå i godt voksen alder er det fremdeles dukkeklær jeg liker best å hekle.

Om jeg hadde hatt min gamle dukke enda, ville jeg funnet henne frem og gitt henne det hun fortjener; en vakker heklekjole og en god plass i stuen. Et kjært minne kan godt få lov å komme frem i lyset igjen.

Småjenter er ofte veldig opptatt av sine dukker og synes det gjerne er spennende å se mamma eller mormor sin gamle dukke. Stor stas kan det også bli om hun får samme type kjole til sin 😉

Siden jeg ikke har mine gamle dukker lenger har jeg falt i fristelsen for å kjøpe nye. Og jeg må innrømme at det er veldig gøy å kle på dem nye heklekjoler og sette dem på pynt i stuen… og jeg blir ekstra kry når besøkende roser kjolene jeg har heklet.

Her er noen av dem, klikk på bildet for å se flere.

dukkeklær-hekleoppskrift