Ditt kurshefte
Til grunnkurset følger det med et 10 siders kurshefte i Pdf-format til nedlastning. Dette er et arbeidshefte som kan skrives ut, og brukes til å samle dine første hekleprøver i.
Kursheftet i bruk
Hekleprøvene du lager kan settes fast med nåler på avmerkede steder på arkene i heftet. Dine arbeider kan da fungere som et oppslagsverk, hvor du kan se tilbake på hvordan heklemaskene skal se ut, og hvordan man øker, feller, skifter farge, og så videre. Putt gjerne arkene i plastlommer og samle dem i en perm.
(Filmen viser en eldre versjon av heftet, men funksjonen til det nye heftet er den samme.)
Tips til garn
- Gjestal Bomull Sport: Forhandlere: Coop Obs, Sparkjøp med flere.
- Tuva Helårsgarn: Forhandlere: Europris, med flere.
- Linde Ren bomull: Nille, med flere.
- Viking Vår: Enkelte garnbutikker fører dette garnet.
Det finnes mange flere typer bomullsgarn. Hør gjerne med din nærmeste garnforhandler.
Eller kanskje du har noe bomullsgarn i anbefalt tykkelse liggende, som du kan bruke?
Tips til heklepinne
Det finnes flere typer heklepinner, som for eksempel er laget av aluminium, stål, bambus, eller plast, både med og uten håndtak. I filmene bruker jeg en som er av metall, men som har plasthåndtak. Man får et godt grep, samtidig som at tråden ikke bremses av overflaten.
Bruk den typen heklepinne som passer deg best. Kanskje du har en liggende i rett nummer?
Kom i gang
Slik holder du heklepinnen:
De to vanligste måtene å holde heklepinnen på er som en blyant eller som en kniv. Jeg er mest vant til å holde den som en blyant, og det er den metoden jeg bruker i de kommende kursfilmene. Du velger hva som er best for deg.
Slik holder du garnet:
Det er også flere måter å holde garnet på, men jeg er mest vant med å holde det mellom tommel og pekefinger, og la garnet gå over pekefingen og videre inni hånden og til slutt en snurr rundt lillefingen. I filmen i denne leksjonen viser jeg deg akkurat hvordan jeg gjør det.
Men det er selvsagt helt ok om du finner din egen måte å holde garnet på.