Hekle en sykkel!

Del 5 av 5:  Kjolenett til bakhjulet

Tiden har gått og vi skriver 2023….

Jeg var så ivrig med heklingen, og hadde så store planer med sykkelen. Likevel ble den stående på garasjeloftet enda en gang i flere år – nesten ferdig. Det eneste som var igjen å hekle var kjolenettet til bakhjulet. Jeg hadde faktisk begynt å hekle på det, men det ble lagt på vent, for jeg skulle bare ha en «liten» pause.

Når vi denne sommeren i 2023 fant ut at vi trengte å rydde på loftet dukket hekleriene opp igjen. Jeg kjente ikke på samme inspirasjonen til å fortsette så jeg bestemte meg for å gi bort sykkelen og gjenstående arbeider til en Gjenbruksbutikk. Den ble solgt ganske så fort.

Før jeg gav bort alt sammen tok jeg noen bilder av slik jeg tenkte kjolenettet kunne bli. Jeg følte nok også at jeg måtte ha med disse bildene for å gjøre denne «Hekle en sykkel»-serien her på nettsiden noenlunde komplett. La deg inspirere av følgende bilder.

Blomstermønsteret:

Blomstene hekles som i tidligere mønster: Blomst – trekantet rute. Men kun de to første omgangene i oppskriften. Deretter hekles eller syes blomstene sammen. Det kan også være lurt å hekle en kant rundt arbeidet når alle blomstene er montert sammen. Dette for å få en stødigere kant, og at det kan bli lettere å feste kjolenettet til sykkelen. Hekle to like kjolenett – en til hver side av bakhjulet.

Slik er blomstene montert i hverandre:

Et nærbilde til:

Kjolenettet lagt oppå dekket:

Det kan se ut til at kjolenettet er litt for lite, så kanskje jeg måtte ha lagt til noen blomster, eller heklet en bred kant rundt for at det skulle blitt passe stort.

Kjolenettet strekkes opp mot skjermen:

Kjolenettet skal festes oppe langs skjermen og nede ved midten av hjulet.

Monteres i håndtakene til klipsene:

På bakhjulet er det ytterste håndtaket på klipsene beholdt på. Det er fordi det er i disse Kjolenettet skal festes i. Kanskje det det må knipes fast enda flere klips på skjermen for at kjolenettet skal ha nok punkter å monteres på.

Sykkelen i gjenbruksbutikken, og følgende avskjedsbrev: