Hekle en sykkel!

Del 1 av 5:  Jeg fant, jeg fant på Finn! 

Bilder, historie, og en liten filmsnutt:

Finn

Det hele startet en dag i mai i 2017.  Jeg hadde lenge hatt lyst til å hekle inn en slik gammel sykkel for å ha på pynt. Så da jeg fant denne Svithun sykkelen på Finn.no, ble jeg superglad! Ekstra gøy var det at jeg kunne hente den ikke så mange mil fra her jeg bor. En tur innom Bergen var kjapt gjort, og snart skulle den stå hjemme på tunet. Bildet er fra bakgården der jeg hentet sykkelen.

Ren og pen!

Hjemme på terrassen gikk vi løs med både skrubb, såpe og vann, og litt sterkere midler. Riktig vakker ble sykkelen nå! Ikke sant? Blank og fin! Deretter fikk sykkelen stå i stuen og tørke skikkelig. Etterpå smurte vi på Ovatrol for å hindre at rusten skulle komme tilbake. Ny tørketid måtte til, før den fikk et par runder med klarlakk.

Planlegging

Jeg hadde noen tanker om hvordan jeg ville at sykkelen skulle bli, likevel trålte jeg internet for ekstra inspirasjon. I mine søk dukket det opp mye forskjellig, men det meste var strikket og fargesprakende. De så ut som restegarnsprosjekt, noe jeg ikke ønsket at min skulle være. Men det er jo en artig måte å bruke opp garn på, hvis man har en gammel sykkel som man har lyst å dekorere. Etter noen tenkerunder bestemte jeg meg for at jeg ville hekle med hvitt garn og lage den litt blondete. Jeg elsker blonder! ..og blomster! Da måtte det bli noe i den duren. Jeg hadde mye hvitt bomullsgarn liggende, så det tok ikke lange tiden før jeg var i gang med noen prøvelapper.

Andre planer

Som dere sikkert vet så «hender livet» og vi bestemte oss for å flytte. Vi hadde lenge drømt om å få et nytt sted å bo, helst i en enebolig med hage. De hjemmeboende ungdommene våre trengte også større plass, så tiden ble plutselig moden for å gjøre noe i den retningen. Sykkelheklingen ble satt i andre rekke, og det skulle faktisk gå 2 år før jeg bestemte meg for å fortsette på den. Nå har sykkelen stått i garasjen helt siden vi flyttet inn i det nye, røde tyrolainspirerte 70-talls huset vårt. Nesten hver gang jeg har vært en tur innom garasjen, har jeg kastet et blikk bort på sykkelen, og tenkt at EN dag skal jeg fortsette å lage fine heklerier til den.
Og vet du hva? Denne uken, på tampen av mai 2019, fikk jeg gnisten igjen til å hente sykkelen inn, og begynne å jobbe med den! Og vet du hva mer? Jo, du skal få være med på hele prosessen!
Nå må jeg bare hente frem prøvelappene og garnet – jeg vet hvor jeg har det 😉

Frem fra glemselen, og inn i stuen!

Her får du også en liten sniktitt på mønsteret som skal pryde sykkelen!

Fortsettelse følger i del 2.